Kako izabrati vjenčani buket?

Pri izboru svadbenog buketa svakako uzmite u obzir da cvijeće koje držite u ruci treba biti izraz vaše osobnosti, vaših osjećaja i stila

Tekst: MAJA BINIĆ Foto: NI | Datum novosti: 24.2.2014. 15:02:00

Vezani članci:

AKO JE CVIJEĆE JEZIK LJUBAVIi, kao što se vjeruje, tada je nevjestin buket suština romantike. Nevjeste njime, od pamtivjeka do danas, izražavaju osjećaje i svoju osobnost. Prema predaji, u Parizu su mladenke na dan svoga vjenčanja ujutro odlazile na gradsku tržnicu da bi od svježeg sezonskog cvijeća odabrale sebi najdraže i složile ga u buket i povezale vrpcom koju su dobijale od majke i koja se čuvala naraštajima. Buket u nevjestinoj ruci nije zato samo dekoracija, već umjetničko djelo koje treba nositi poruku i biti izraz njezina stila.
Ideja O nevjestinom buketu počnite misliti kad izaberete program ceremonije. Tada ćete već znati kakva će biti vaša odjeća i što buketom želite poručiti. Iako prvenstveno treba misliti o bojama i tipovima cvijeća, treba odlučiti o svim osobinama buketa, njegovoj veličini i izgledu. Buket će zatim odrediti ton svih ostalih dekoracija na vjenčanju, uključujući i cvijeće za svadbeno slavlje. Pomoći će vam razgledavanje magazina i webstranica. Volite li klasično cvijeće, kao što su ruže, ili možda više volite naglasiti kontrast, pa ćete izabrati purpurne dalije i narančaste tulipane? Sviđaju li vam se konvencionalne forme aranžmana ili ste skloniji slobodnima? Biste li radije izabrali sitne cvjetove ili nekoliko velikih na dugim stapkama? Kakve mirise volite – svježe i lagane ili klasične i dojmljive? Sve su to pitanja na koja treba odgovoriti kako biste zamislili vjenčani buket koji odgovara baš vama. Boje i predmeti koje volite, pa čak i vaša kozmetička torbica, mogu biti osnova iz koje će nastati vizija vašeg vjenčanog buketa.
Inspiracija Protokol samog vjenčanja, pa i mjesto održavanja slavlja, također mogu biti presudni pri izboru buketa. Možda sitni motivi zvijezda i školjki mogu pristajati uz vjenčanje na morskoj obali. Uz vjenčani party u vrtu možda će više pristajati raskošno obilje nekoliko vrsta sezonskog cvijeća. Tradicionalna vjenčanja često traže strukturirane forme i klasične bukete s dostojanstvenim, bijelim cvijećem jake simbolike, kao što su, primjerice, ruže ili ljiljani. Ležernija i nekonvencionalna vjenčanja bit će prilika za kreativnije, možda neočekivane elemente, kao što su bobice ili aromatično bilje.
Veličina buketa Veliki ili mali, buketi uvijek imaju sentimentalno značenje. Mogu to biti male kitice ili pak kaskade u kojima se cvijeće spušta niz cijelu haljinu. Nema strogih pravila, no važno je izbjeći krajnosti i nesrazmjere – velik vjenčani buket više će odgovarati nevjestama višeg rasta, kao što će diskretna i elegantna kitica izgledati premalena ako je nosi stasita žena.
Traka i obrub buketa također je važan dekorativni element – za ceremonije na otvorenom, traka može biti nenametljiva, kako bi se istaknula svježina cvijeća. Za svečaniji look, prigodnija će biti široka traka svile koja će dopuniti haljinu. Treba uzeti u obzir i da su mnoge vrste cvijeća cijele godine dostupne kod cvjećara, ali najpristupačnije je sezonsko, autohtono cvijeće, dok je cvijeće iz egzotičnih krajeva skupo i osjetljivo.

NA SLICI: Vjenčani buket od ruža i hortenzija, obrub od papira s motivom čipke  i velikom zelenom mašnom, Cvjetna galerija RL

Sve za vaše vjenčanje!

Što i gdje?

Adresar ponuđača usluga i
proizvoda za vaše vjenčanje

Odaberite mjesto - županiju (gdje), a zatim kategoriju ponude (što) i pronađite pravu adresu
Gdje
Što